Antrenori de fotbal pentru copii

EUROGOL

EUROGOL- Este solutia potrivita pentru fiul dumneavoastra!

Înscrieți și dumneavoastră copilul pentru ca el:

  • Să beneficieze de dezvoltare fizică armonioasă
  • Să învețe să refuze, țigările, alcoolul și drogurile
  • Să nu stea ore întregi în fața calculatorului
  • Să fie sociabil
Contactar Inscrie-te la Scoala de fotbal

Cum am inceput eu viata fotbalistica .

Pentru cei care inca nu ma cunosc ma numesc PASTIN PETRUT, fostul atacant al (Chindiei Targoviste, Drobetei Tr. Severin, ARO Campulung, Poiana Campina, Metalul Plopeni)

Cred ca tinerii din ziua de azi trebuie să facă, zilnic cat mai mult sport pentru a ajunge sa faca sport de performanta intr-o zi.

Marele fotbalist DobrinFotbalul poate fi o moştenire de familie, talent, sau pur si simplu un hobby care apoi sa devina meserie . Eu am început să joc fotbal pe la 6-7 ani, încurajat fiind de tatal meu care era un mare iubitor de fotbal si in special al echepei de fotbal FC Arges care pe vremea aceea era pe val si-I avea in componenta si pe marele Gicu DOBRIN. Tatal meu , îmi vorbea zilnic despre fotbal, despre Dobrin şi a văzut în mine calităţile necesare pentru a continua pe acest drum. Probabil datorită faptului că am început să joc de mic si incurajat non stop de tata am ajuns să cred foarte mult în acest sport.

În scoala jucam foarte des fotbal. Am avut colegi pasionaţi de fotbal alături de care îmi făcea plăcere să particip la tot felul de competitii intre clase sau intre scoli. Îmi aduc aminte că plăcerea de a juca, de a caştiga şi de a fi mereu cel mai bun mă motivau mai mult decât premiile puse în joc. Nici acum, când joc la o echipa de club nu prea ma gandesc la implicaţiile materiale,dar atunci cand eram copil si placerea de a juca era pe primul loc.. pentru că, înainte de toate, fac ceea ce îmi place cel mai mult - joc fotbal.

Primordial insa pentru orice persoana insa pentru a face sport este sa fie apta pentru fizic.Sanatatea este cea mai importanta ,mai scumpa ca orice in viata asta mai ales pentru a face sport.Apoi prin sport ajungem sa avem o sanatate de fier si un corp armonios si bine structurat. De aceea indemn toti copiii sa să practice sportul şi să fie activi.

Odata ce ai inceput sa practici un sport, fiecare in functie de preferinte, usor usor incepi sa te perfectionezi , tehnic,tactic,fizic si sa cresti din ce in ce mai mult si sa devii un campion cu timpul.In ziua de astazi majoritatea copiilor sunt atrasi de fotbal, (sportul rege) si cat mai multi il practica de la varste cat mai fragede,pe maidane sau intr-un cadru organizat. De aceea este bine ca antrenor sa-ti arunci o privire si sa nu ratezi nici macar o banala miuta de pe strada sau din curtea scolii unde se pot naste mari campioni sau jucatori de nationala.

Un rol foarte important in cresterea ,dezvoltarea si evolutia unui copil in fotbal il are antrenorul care trebuie sa vada in fiecare copil ce calitati si ce defecte are,sis a inceapa apoi usor usor sa -i dezvolte si sa-i imbunatateasca calitatile deja existente si sa-l faca sa renunte la elementele negative.

In ziua de astazi indiferent ce atestate si diplome detine un antrenor, acestea sunt prea putin importante sau relevante daca nu a acumulat experienta in domeniu.

Jose Mourinho

Antrenorul trebuie sa discute cat mai mult cu jucatorii, sa-i cunoasca mai bine din toate punctele de vedere, inainte de a hotara daca merita sau nu sa ii promoveze.El trebuie sa aiba in vedere o serie de calitati pe care un jucator ar trebui sa le aiba : sincer, modest,serios, rational, curajos, calm, exigent, intelligent, pasionat, disciplinat, receptive, echilibrat, sociabil, perseverant, moral ridicat, manifestand aspiratii inalte, intiativa, spirit colectiv; sa fie jucator de incredere.

In cariera mea inca de cand aveam 7 ani si am ajuns pentru prima data la un club de fotbal am reusit sa lucrez cu o serie de antrenori care si-au pus amprenta asupra evolutiei mele ca fotbalist. Fiecare antrenor are filozofia lui despre fotbal,are metodele lui de pregatire,asa ca de la fiecare antrenor acumulezi cate ceva care sa tea jute mai taziu in cariera .

 

Un antrenor de la care multi avem de invatat este José Mourinho(poreclit „The Special One”).

José Mourinho unul dintre cei mai mari antrenori din ziua de azi, este inainte de toate un bun psiholog, care stie sa –si motiveze jucatorii de fiecare data ,sa fie aproape de ei si sa-i faca sa creada ca ei sunt cei mai buni si pot castiga orice meci.

El le este antrenor, prieten, tata si frate in acelasi timp iar ei simt asta .

 

© 2013 Scoala de fotbal Eurogol EurogolInscrie-te